ΝΕΑ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

From Lab to market: Κάνε την ιδέα σου μία βιώσιμη επιχείρηση

Το Γραφείο Επιχειρηματικότητας, Καινοτομίας και Μεταφοράς Τεχνολογίας του ΓΠΑ “InnovinAgri”, σε συνεργασία με το Κέντρο Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδας (ΚΕΜΕΛ), διοργανώνουν μία σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων σχετικά με την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα.

Σε ποιον απευθύνονται τα σεμινάρια;

Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια είναι ανοιχτά σε όλη την κοινότητα του πανεπιστημίου μας. Ωστόσο, θα δοθεί συγκεκριμένη έμφαση στη συμμετοχή ερευνητών/ερευνητριών με ώριμα ερευνητικά αποτελέσματα προς αξιοποίηση, ομάδων που έχουν μία ιδέα και θέλουν να την μετατρέψουν σε επιχείρηση, καθώς και των νέων και υφιστάμενων τεχνοβλαστών του ΓΠΑ που θέλουν να αναπτυχθούν περαιτέρω.

Πότε θα πραγματοποιηθούν τα σεμινάρια;

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν σε δύο διακριτές φάσεις. Η Α’ φάση των σεμιναρίων θα πραγματοποιηθεί τους μήνες Μάιο και Ιούνιο 2024. Η Β’ φάση των σεμιναρίων θα πραγματοποιηθεί τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2024. Τα σεμινάρια θα έχουν διάρκεια 3 ώρες και θα διεξάγονται μεταξύ 10.00 και 13.00.

Με ποια μορφή θα πραγματοποιηθούν τα σεμινάρια;

Το πρόγραμμα των σεμιναρίων θα είναι υβριδικό, με κάποιες από τις εκπαιδεύσεις να γίνονται διά ζώσης, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και στην αίθουσα εκλογών του ΓΠΑ (1ος όροφος, κεντρικό κτίριο διοίκησης)  και κάποιες διαδικτυακά.

Ποια θα είναι τα αποτελέσματα των σεμιναρίων;

Οι συμμετέχοντες στα σεμινάρια θα λάβουν εξειδικευμένη εκπαίδευση από τα στελέχη του ΚΕΜΕΛ σε βασικά θέματα επιχειρηματικότητας, όπως οι διαδικασίες marketing, το Business Model Canvas (BMC), το Assumption Validation, οι ευκαιρίες χρηματοδότησης, το επιχειρηματικό σχέδιο και άλλα. Μέσα από στοχευμένα workshops, το τέλος κάθε Φάσης θα σηματοδοτείται από την εκπόνηση ενός BMC και ενός pitch deck από κάθε ομάδα, που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διαφορετικές περιστάσεις (εύρεση συνεργατών, παρουσίαση ιδέας σε επενδυτές, κλπ.)

Πώς μπορώ να συμμετέχω στα σεμινάρια;

Η συμμετοχή στα σεμινάρια είναι δωρεάν αλλά είναι απαραίτητη η προεγγραφή μέσω της παρακάτω φόρμας.

Το εισαγωγικό σεμινάριο όπου θα παρουσιαστεί η δομή και οι στόχοι του προγράμματος, αλλά και τα στελέχη που θα είναι υπεύθυνα για το κάθε σεμινάριο, θα πραγματοποιηθεί διά ζώσης, την Πέμπτη 9 Μαΐου, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (10.00 – 13.00). Για να συμμετάσχετε, παρακαλούμε να δηλώσετε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα.

Πρόγραμμα σεμιναρίων Α’ Φάσης:

  • 9 Μαΐου 2024 (διά ζώσης – αίθουσα πολλαπλών χρήσεων): Γνωριμία με το ΚΕΜΕΛ, Στόχοι του Προγράμματος, Παρουσιάσεις συμμετεχόντων, Βασικά στοιχεία για τη μετάβαση από την έρευνα στην εμπορευματοποίηση
  • 14 Μαΐου 2024 (διά ζώσης – αίθουσα πολλαπλών χρήσεων): Η εξέλιξη του Marketing και το Business Model Canvas / Value Proposition Canvas – Παραδείγματα & ασκήσεις
  • 21 Μαΐου 2024 (διά ζώσης – αίθουσα εκλογών): Business Model Canvas και Value Proposition Canvas – 1ο Workshop
  • 28 Μαΐου 2024 (διαδικτυακά): Assumption Validation
  • 4 Ιουνίου 2024 (διαδικτυακά): Pitch Deck & Προετοιμασία Workshop
  • 11 Ιουνίου 2024 (διά ζώσης – αίθουσα πολλαπλών χρήσεων): Pitching Workshop – Λήξη Α’ Φάσης του Προγράμματος

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνείτε με την επικεφαλής του Γραφείου Επιχειρηματικότητας, Καινοτομίας και Μεταφοράς Τεχνολογίας, στο email: kpapadouli@aua.gr και στο τηλέφωνο 2105294788

ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ
espa
diaygeia
gget
ee
ΧΟΡΗΓΙΕΣ
nbg
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Μετάβαση στο περιεχόμενο