1ος Διαγωνισμός

Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε ότι το Γραφείο Καινοτομίας, Επιχειρηματικότητας και Μεταφοράς Τεχνολογίας (InnovInAgri) του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργάνωσε τον 1ο Διαγωνισμό Επιχειρηματικής Ιδέας ΓΠΑ την ακαδημαϊκή περίοδο 2017-2018. ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Ποιοί μπορούν να συμμετάσχουν; Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι δωρεάν και μπορούν να συμμετάσχουν ομάδες των 2 έως […]

Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε ότι το Γραφείο Καινοτομίας, Επιχειρηματικότητας και Μεταφοράς Τεχνολογίας (InnovInAgri) του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργάνωσε τον 1ο Διαγωνισμό Επιχειρηματικής Ιδέας ΓΠΑ την ακαδημαϊκή περίοδο 2017-2018.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ποιοί μπορούν να συμμετάσχουν;

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι δωρεάν και μπορούν να συμμετάσχουν ομάδες των 2 έως 5 ατόμων/μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΓΠΑ, όπως:

  • Προπτυχιακοί φοιτητές
  • Μεταπτυχιακοί φοιτητές
  • Υποψήφιοι διδάκτορες

Ενθαρρύνεται η σύνθεση των ομάδων να γίνεται από διαφορετικά Τμήματα του ΓΠΑ.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 και περιλαμβάνει τρεις φάσεις:

1η Φάση: Υποβολή επιχειρηματικής Ιδέας
Προθεσμία: 20 Οκτωβρίου 2017

Για τη συμμετοχή σας στην α’ φάση του διαγωνισμού καλείστε να γράψετε μια σύντομη, σαφή και τεκμηριωμένη περιγραφή της επιχειρηματικής σας ιδέας που δε θα ξεπερνάει τις 3 σελίδες, ακολουθώντας το σχετικό έντυπο.

Το InnovInAgri θα δέχεται επιχειρηματικές ιδέες μέχρι τις 20/10/2017.

Στις 27/10/2017 θα ανακοινωθούν οι ομάδες που προκρίνονται στην 2η φάση του Διαγωνισμού και την ανάπτυξη επιχειρηματικού σχεδίου.

2η Φάση: Υποβολή Επιχειρηματικού Σχεδίου
Προθεσμία: 15 Μαΐου 2018

Στο στάδιο αυτό πραγματοποιείται η Ανάπτυξη Επιχειρηματικού Σχεδίου μέσω της παρακολούθησης σειράς υποχρεωτικών σεμιναρίων και δράσεων καθοδήγησης (mentoring), σε συνεργασία με το ΚΕΜΕΛ και άλλους φορείς.

Η διαδικασία των σεμιναρίων θα γίνει σε συνεργασία και με το μάθημα επιλογής του 9ου εξαμήνου « Στρατηγικός Σχεδιασμός Επιχειρήσεων Τροφίμων και Γεωργίας».

Το αναλυτικό πρόγραμμα των σεμιναρίων θα ανακοινωθεί κατά την έναρξη της 2ης Φάσης του Διαγωνισμού.

Η 2η Φάση ολοκληρώνεται με την υποβολή του Επιχειρηματικού Σχεδίου της ιδέας των ομάδων στις 15 Μαΐου 2018.

Οι ομάδες που θα ολοκληρώσουν τη β’ Φάση του Διαγωνισμού καταθέτοντας το τελικό παραδοτέο θα συμμετάσχουν στην 3η φάση του που είναι η εκδήλωση βράβευσης.

3η Φάση: Εκδήλωση βράβευσης
Ημερομηνία: 22 Μαΐου 2018

Στην 3η φάση θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση των επιχειρηματικών σχεδίων των ομάδων στην Επιτροπή Αξιολόγησης του Διαγωνισμού με σκοπό την ανάδειξη των νικητριών ομάδων.

Όλες οι ομάδες θα λάβουν Διπλώματα Επιχειρηματικότητας.

Έπαθλα Διαγωνισμού

Οι 3 πρώτες ομάδες που θα διακριθούν θα λάβουν χρηματικά έπαθλα από το Χρηματιστήριο Αθηνών ενώ το σύνολο των ομάδων θα υποστηριχθούν από το InnovInAgri για την συμμετοχή τους σε νέους διαγωνισμούς ή την φιλοξενία τους σε θερμοκοιτίδες.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 1ος Διαγωνισμός Επιχειρηματικής ιδέας ΓΠΑ που διοργάνωσε το Γραφείο Καινοτομίας, Επιχειρηματικότητας & Μεταφοράς Τεχνολογίας (InnovInAgri) του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε μεγάλη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο ήταν Χορηγός Δράσης του Διαγωνισμού με θέμα την «Παρουσίαση και Βράβευση Επιχειρηματικών Σχεδίων Επιχειρήσεων Τροφίμων και Γεωργίας».

Δείτε αναλυτικά το δελτίο τύπου και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση επιλέγοντας  εδώ

Γνωριμία με τις ομάδες του 1ου Διαγωνισμού Επιχειρηματικής ιδέας ΓΠΑ

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μια σύντομη περιγραφή από τις 6 ομάδες που διαγωνιστηκαν στην τελική φάση του 1ου Διαγωνισμού Επιχιερηματικής ιδέας ΓΠΑ

Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Δημοπρασιών Ζωοτροφών
Η NUTRECO φιλοδοξεί να εισαγάγει καινοτόμες και σύγχρονες υπηρεσίες στην Αγορά Ζωοτροφών προς όφελος των συμμετεχόντων σε αυτήν και η διαδικασία να γίνεται με τρόπο διαφανή, αξιόπιστο και αποτελεσματικό. Στόχος της είναι να πραγματοποιούνται αγοραπωλησίες διαφόρων τύπων ζωοτροφών, μέσω ενός αξιόπιστου μηχανισμού αποκάλυψης τιμής των προϊόντων αυτών, που θα πλαισιώνεται με τις απαραίτητες διαδικασίες εγγυοδοσίας. Αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας θα αποτελέσει η δημιουργία δομών ασφάλειας και τυποποίησης, κάλυψη της ζήτησης της αγοράς και τελικά η μείωση του κόστους αγοράς των ζωοτροφών.

Η ομάδα: Ελ Μοάζεν Ναντίμ, Πέτροβας Ιωάννης, Ρηγούτσος Μάριος, Σακελλαρίδης Αναστάσιος, Τσάγκαρης Μιχαήλ

Αξιοποίηση παραπροϊόντων βιομηχανιών και καρπών B’ διαλογής από την ελληνική γη με σκοπό την παρασκευή βιολειτουργικών αλεύρων
Η επιχείρηση αξιοποιεί τα στέμφυλα (σταφύλια μετά την οινοποίηση) και τα κελυφωτά φιστίκια (Β’ διαλογής: ελλιποβαρή ή με αποχρωματισμένη ψίχα) στοχεύοντας στην παραγωγή βιολειτουργικών gluten-free αλεύρων, στη μείωση επιβάρυνσης του περιβάλλοντος και στη δημιουργία προστιθέμενης αξίας. Κύρια επιδίωξη είναι η συνεργασία με καταστήματα delicatessen, super market και αρτοποιία.

Η ομάδα: Αγαλόπουλος Νικόλας, Βαλάση Λυδία, Ξαγοράρης Μαρίνος

Οργανικό τσάι με φύλλα ελιάς & ελληνικά βιολογικά βότανα σε κάψουλες συμβατές με μηχανές Nespresso*(*το όνομα αποτελεί ιδιοκτησία τρίτου)
Η O|H| LIVE πρωτοπορεί & καινοτομεί  συνδυάζοντας αποξηραμένα φύλλα ελιάς με βιολογικά ελληνικά βότανα.  Πρόκειται για μια ολοκληρωτική εμπειρία ‘’ευ ζην’’ που ισορροπεί το σώμα αλλά και το πνεύμα συνδυάζοντας γεύσεις & ιδιότητες που χαρίζουν υγεία, ευεξία, χαλάρωση, αποτοξίνωση και αναζωογόνηση.

Eros & Psychi, Gaia, Anthesis, Anamnesia, Chaos & Zoi.. Ανακαλύψτε τα!

Η ομάδα: Κάβουρας Δημήτρης, Λέκκα Έλενα, Ντούρλαρη Παρασκευή, Παπαδάκος Δημήτρης

Παραγωγή έξυπνων ετικετών τύπου TTI για την παρακολούθηση της αλλοίωσης των ευπαθών προϊόντων
Η MEATFRESH είναι μία καινοτόμος επιχείρηση που σχεδιάζει εργαλεία και λύσεις για τη βελτίωση της διαχείρισης της ψυκτικής αλυσίδας. Παρέχει χρονο-θερμοκρασιακούς ολοκληρωτές (TTI) με την μορφή αυτοκόλλητων ετικετών που τοποθετούνται εξωτερικά της συσκευασίας του κρέατος και στην ουσία «μεταφράζουν» την μικροβιακή αλλοίωσή του, λόγω της επίδρασης της θερμοκρασίας. Το χρώμα της ετικέτας μεταβάλλεται από ανοιχτό ροζ σε σκούρο ιώδες – μαύρο, πληροφορώντας τον καταναλωτή για την ποιοτική κατάσταση του τροφίμου και ειδοποιώντας τον σε περιπτώσεις που είναι ακατάλληλο για βρώση. Έτσι, εξασφαλίζουμε την ασφάλεια του τροφίμου που αγοράζει ο  καταναλωτής.

Η ομάδα: Αρκουμάνη Χαρίκλεια Αργυρώ, Κορρέ Μαρία, Τσίγκου Σταυρούλα

Aγροτική online υπηρεσία Συμβουλευτικής & Εκπαίδευσης
H OPTiFARM δημιουργήθηκε με σκοπό την ανάπτυξη μιας καινοτόμου ηλεκτρονικής πλατφόρμας η οποία θα παρέχει εξατομικευμένες υπηρεσίες συμβουλευτικής και εκπαίδευσης σε επαγγελματίες και μη, του αγροδιατροφικού τομέα. Η πλατφόρμα θα συνδυάζει διαφορετικές βάσεις δεδομένων αγροτικού ενδιαφέροντος και με τις κατάλληλες εκπαιδευτικές υπηρεσίες, θα παρέχει υποστήριξη στην λήψη αποφάσεων του χρήστη κατά την επιλογή, εγκατάσταση και λειτουργία μιας αγροτικής ή κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης.

Η ομάδα: Αγγελοπούλου Φωτεινή, Αναστασίου Ευάγγελος, Φορτάτος Ευστάθιος

Πρώτες  Ύλες από υποπροϊόντα ψαριών
Περιβαλλοντικά ευσυνείδητη εταιρεία που αξιοποιεί τα υποπροϊόντα ψαριών ιχθυοκαλλιέργειας με σκοπό τη δημιουργία προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας. Δραστηριοποιείται στο χώρο των πρώτων υλών για βιοτεχνίες και συνεταιρισμούς τροφίμων καθώς και χώρους μαζικής εστίασης. Συγκεκριμένα, παρασκευάζει τρία είδη πουδρών, με διαφορετικά διατροφικά χαρακτηριστικά η κάθε μία, από τα υποπροϊόντα, για χρήση ως ενισχυτικό γεύσης και διατροφικού εμπλουτισμού.

Η ομάδα: Κανδυλιάρη Αικατερίνη, Μικρού Θεανώ, Σάμαρη Νικολία, Φιλίππου Κωνσταντίνα

ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ
ΧΟΡΗΓΙΕΣ
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ