ΝΕΑ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Δελτίο Τύπου | Διαδικτυακή «Παρουσίαση και Βράβευση επιχειρηματικών σχεδίων» 1/6/2021

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 4ος Διαγωνισμός Επιχειρηματικής ιδέας ΓΠΑ που διοργάνωσε το Γραφείο Καινοτομίας, Επιχειρηματικότητας & Μεταφοράς Τεχνολογίας (InnovInAgri) του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε διαδικτυακή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τη 1η Ιουνίου 2021 με την υποστήριξη του Χρηματιστήριου Αθηνών, με θέμα την «Παρουσίαση και Βράβευση Επιχειρηματικών Σχεδίων Επιχειρήσεων Τροφίμων και Γεωργίας».

Την εκδήλωση προλόγισαν ο κ. Σπυρίδων Κίντζιος, Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και ο κ. Σταύρος Ζωγραφάκης, Αντιπρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης οι ομάδες που διαγωνίζονταν παρουσίασαν 7 ολοκληρωμένα επιχειρηματικά σχέδια τόσο σε εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου όσο και σε ακαδημαϊκούς και ευρύτερα ενδιαφερόμενους. Την ανάδειξη των νικητριών ομάδων πραγματοποίησε Επιτροπή Αξιολόγησης, η οποία απαρτίζονταν από τον κ. Σ. Αρσένη, Συντονιστή του Προγράμματος NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας, τον κ. Κ. Καραβασίλης, Managing Partner RaD45 Consulting, Food Science & Innovation Expert for the Development of Sustainable Food Systems και τον κ. Ε. Ρεπάνης, Διευθυντή Διασφάλισης Ποιότητας-Έρευνας και Ανάπτυξης, ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ Α.Β.Ε.Ε. Τροφίμων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι για την εκπόνηση των επιχειρηματικών σχεδίων οι ομάδες που διαγωνίστηκαν δέχτηκαν σημαντική βοήθεια από συμβούλους και μέντορες. Οι σύμβουλοι ήταν μέλη ΔΕΠ του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και είχαν την τεχνογνωσία να υποστηρίξουν τις ομάδες ως προς τεχνικό μέρος του επιχειρηματικού σχεδίου, την διαδικασία παραγωγής του προϊόντος κλπ. Συγκεκριμένα, από το ΓΠΑ τις ομάδες υποστήριξαν: ο Καθ. Λάμπρου Νικόλαος (Τμήμα Βιοτεχνολογίας), η Καθ. Οικονόμου – Αντώνακα Γαρυφαλλιά (Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής),  ο Καθ. Σκανδάμης Παναγιώτης (Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου), ο Αν. Καθ. Μπαρτζάνας Θωμάς (Τμήμα Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων & Γεωργικής Μηχανικής), ο Αν. Καθ. Φλεμετάκης Εμμανουήλ (Τμήμα Βιοτεχνολογίας), η Επικ. Καθ. Χρυσαυγή Γαρδέλη (Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου), ο Επικ. Καθ. Καραπάνος Ιωάννης (Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής) και η Επικ. Καθ. Τσιρώνη Θεοφανία (Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου). Ενώ οι μέντορες ήταν επιχειρηματίες ή στελέχη επιχειρήσεων που ανέλαβαν να συμβουλεύουν τις ομάδες στα θέματα marketing και στη χρηματοοικονομική ανάλυση και ταυτόχρονα να μεταφέρουν στις ομάδες την τρέχουσα τεχνογνωσία της αγοράς. Συγκεκριμένα, ο κ. Γρηγόρης Χατζηκώστας από την εταιρεία Rainno, ο κ. Γιώργος Βλάχος από το Κ.Ε.Μ.Ε.Λ, η κ. Ειρήνη Φραγκίσκου από το Κ.Ε.Μ.Ε.Λ., ο κ. Κωνσταντίνος Γαρδίκης από την APIVITA Α.Ε., ο κ. Γιώργος Χρυσικός από το Κ.Ε.Μ.Ε.Λ, ο κ. Χρήστος Καλογερόπουλος από το Κ.Ε.Μ.Ε.Λ, η κ. Μαρία Κακούρη από την WEST SA και ο κ. κ. Δημήτρης Παπαδάκος από την thriasio logistics center-Όμιλος Τρ. Πειραιώς στήριξαν τις ομάδες του Διαγωνισμού.

Η κατάταξη των νικητριών ομάδων ήταν η εξής:

  • Την 1η θέση έλαβε η ομάδα της CarbonZymes Biotech | «Βιολογικό όπλο» για την δέσμευση του CO2
  • Την 2η θέση έλαβε η ομάδα της Nefi | Eco-friendly μπύρα από το νερό της βροχής. Η μπύρα του αύριο!
  • Την 3η θέση έλαβε η ομάδα της EGGUM | Eggshell powder. Βιώσιμες πρώτες ύλες ανθρακικού ασβεστίου.

Στις νικήτριες ομάδες απονεμηθήκαν χρηματικά έπαθλα με χορηγία της εταιρείας LAMDA DEVELOPMENT ενώ την εκδήλωση υποστήριξε το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Για να δείτε τις ομάδες που διαγωνίστηκαν επιλέξτε εδώ.

ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ
espa
diaygeia
gget
ee
ΧΟΡΗΓΙΕΣ
nbg
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Μετάβαση στο περιεχόμενο