ΝΕΑ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο 9ος διαγωνισμός καινοτομίας του Δήμου Πειραιά “Blue Growth Piraeus” είναι γεγονός!

Ο Δήμος Πειραιά σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιά, διοργανώνουν τον 9ο διαγωνισμό καινοτομίας σε θέματα Γαλάζιας Οικονομίας και Ανάπτυξης. Στόχος του διαγωνισμού είναι η ενθάρρυνση νέων ατόμων να ασχοληθούν με τη γαλάζια επιχειρηματικότητα,  μέσω της ανάπτυξης καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών που θα προσφέρουν λύσεις στην αντιμετώπιση σημαντικών προκλήσεων. Η προσφορά και η ανάδειξη αυτών των λύσεων θα συνεισφέρει στη δημιουργία κοινωνικών και οικονομικών οφελών τόσο για την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά όσο και σε εθνικό επίπεδο. Ο συντονισμός της διοργάνωσης επιτυγχάνεται από το μηχανισμό Blue Innovators of Piraeus και τη συμβουλευτική εταιρεία Break-Even Consulting.

Σε ποιους απευθύνεται;

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε ομάδες φοιτητών/τριών, αποφοίτων, νέων ερευνητών/τριών και επιστημόνων που δραστηριοποιούνται στους τομείς της Γαλάζιας Οικονομίας.

Ποιοι είναι οι τομείς – στόχοι;

Η Γαλάζια Οικονομία περιλαμβάνει όλες τις βιομηχανίες και τους κλάδους που σχετίζονται με τους ωκεανούς, τις θάλασσες και τις ακτές, είτε έχουν άμεση βάση στο θαλάσσιο περιβάλλον (π.χ. ναυτιλία, θαλάσσια τρόφιμα, παραγωγή ενέργειας), είτε στην ξηρά (λιμάνια, ναυπηγεία, παράκτιες υποδομές).

Πως μπορώ να συμμετέχω στο διαγωνισμό;

Οι αιτήσεις για συμμετοχή άνοιξαν και θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 31 Μαΐου 2024. Η αίτηση συμμετοχής γίνεται μέσω του παρακάτω link και θα πρέπει να περιλαμβάνει τεχνικές πληροφορίες της επιχειρηματικής ιδέας, την αγορά στόχο, καθώς και τα πλεονεκτήματα έναντι του ανταγωνισμού.

Πώς θα ωφεληθώ;

Οι τρεις καλύτερες ιδέες θα βραβευθούν με χρηματικά έπαθλα. Παράλληλα, οι επιχειρηματικές ομάδες θα λάβουν υπηρεσίες υποστήριξης (coaching) από εξειδικευμένους συνεργάτες (μέντορες), για το πώς θα αναπτύξουν την ιδέας του περαιτέρω. Περισσότερες πληροφορίες θα δημοσιευτούν σύντομα στην ιστοσελίδα του Διαγωνισμού.

Το Γραφείο Καινοτομίας, Επιχειρηματικότητας και Μεταφοράς Τεχνολογίας “InnovinAgri” στηρίζει και συμμετέχει στο Διαγωνισμό, τόσο στην αξιολόγηση των ιδεών όσο και στη συμβουλευτική καθοδήγηση των επιχειρηματικών ομάδων.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Διαγωνισμό και τη διαδικασία συμμετοχής είναι διαθέσιμες εδώ.

ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ
espa
diaygeia
gget
ee
ΧΟΡΗΓΙΕΣ
nbg
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Μετάβαση στο περιεχόμενο