ΝΕΑ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Νέες προκηρύξεις για την ανάπτυξη ερευνητών από το πρόγραμμα Marie Sklodowska Curie Actions (MSCA)

Στις 24 Απριλίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε νέες προκηρύξεις ύψους πάνω από €1.25 δισεκατομμυρίου για την υποστήριξη έρευνας στο πλαίσιο των δράσεων Marie Sklodowska Curie Actions (MSCA).

Αυτές οι προκηρύξεις θα υποστηρίξουν, θα παράσχουν θέσεις εργασίας και θα εκπαιδεύσουν περίπου 10.000 ταλαντούχους ερευνητές από όλο τον κόσμο σε όλα τα στάδια της καριέρας τους, με ερευνητικά έργα που καλύπτουν όλους τους τομείς. Οι υποστηριζόμενοι ερευνητές θα μπορούν να πραγματοποιούν την έρευνά τους, ενώ αποκτούν νέες δεξιότητες και αναπτύσσουν τις καριέρες τους στην ΕΕ και πέραν αυτής.

Ακολουθώντας την έγκριση του αναθεωρημένου Προγράμματος Εργασίας του Ορίζοντα Ευρώπη για την περίοδο 2023-2025, ο φετινός γύρος χρηματοδότησης των δράσεων MSCA ξεκινά με τις Υποτροφίες Μεταδιδακτόρων (Postodoral Fellowships και COFUND, οι οποίες άνοιξαν στις 23 Απριλίου.

Postdoctoral Fellowships

Με συνολικό προϋπολογισμό €417 εκατομμυρίων, αυτή η δράση βοηθά έμπειρους ερευνητές να αποκτήσουν νέες δεξιότητες, να αναπτύξουν την καριέρα τους και να αποκτήσουν διεθνή, διεπιστημονική και διακλαδική εμπειρία εργαζόμενοι στο εξωτερικό.

Προθεσμία υποβολής προτάσεων: 11 Σεπτεμβρίου 2024

COFUND

Με συνολικό προϋπολογισμό €104,8 εκατομμυρίων, οι δράσεις COFUND στοχεύουν στη διάδοση των βέλτιστων πρακτικών των MSCA, συμπεριλαμβανομένης της διεθνούς, διεπιστημονικής και διακλαδικής κινητικότητας και κατάρτισης για ερευνητές σε όλα τα στάδια της καριέρας τους.

Προθεσμία υποβολής προτάσεων: 26 Σεπτεμβρίου 2024

Διαβάστε περισσότερα:  https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/ip_24_2252

ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ
espa
diaygeia
gget
ee
ΧΟΡΗΓΙΕΣ
nbg
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Μετάβαση στο περιεχόμενο