ΝΕΑ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Καινοτομίας 2018 : Η Αθήνα στις 12 πόλεις φιναλίστ

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 12 πόλεις που προκρίθηκαν για την ανάδειξη της πιο καινοτομικής πόλης της Ευρώπης για το έτος 2018. Ο Διαγωνισμός, γνωστός και ως iCapital (Innovation Capital of Europe), διεξάγεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και σκοπό έχει να επιβραβεύσει  τις πόλεις που έχουν δημιουργήσει τα πιο δυναμικά καινοτόμα οικοσυστήματα, προς όφελος των πολιτών και των επιχειρήσεων.

Το τίτλο διεκδικούν μαζί την Αθήνα οι Ώρχους (Δανία), Αμβέρσα (Βέλγιο), Μπρίστολ (Αγγλία), Γκέτεμποργκ (Σουηδία), Αμβούργο (Γερμανία), Λέουβεν (Βέλγιο), Λισαβόνα (Πορτογαλία), Μαδρίτη (Ισπανία), Τουλούζη (Γαλλία), Ούμεο (Σουηδία) και Βιέννη (Αυστρία).

Ο διαγωνισμός ήταν ανοικτός ως τον Ιούνιο του 2018 σε πόλεις με τουλάχιστον 100.000 κατοίκους από κράτη μέλη της ΕΕ και χώρες συνδεδεμένες με το πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020». Οι πόλεις θα παρουσιάσουν τις στρατηγικές καινοτομίας τους στη συνεδρία «iCapital Stories» στη φετινή ευρωπαϊκή εβδομάδα των περιφερειών και των πόλεων, που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες, στις 10 Οκτωβρίου.

Η πόλη που θα της απονεμηθεί ο τίτλος «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Καινοτομίας 2018», θα λάβει 1.000.000 ευρώ ως βραβείο, ενώ 5 ακόμα πόλεις θα λάβουν 100.000 ευρώ η κάθε μία, χρήματα τα οποία αναμένεται να αξιοποιήσουν για να βελτιώσουν περαιτέρω το οικοσύστημα καινοτομίας τους, προς όφελος των επιχειρήσεων και της ευημερίας των πολιτών.

Η νικήτρια πόλη θα ανακοινωθεί από τον Ευρωπαίο Επίτροπο Κάρλος Μοέδας, αρμόδιο για θέματα Έρευνας και Καινοτομίας, στο πλαίσιο της Συνόδου Web, που θα πραγματοποιηθεί στη Λισαβόνα στις 6 Νοεμβρίου 2018.

 

ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ
ΧΟΡΗΓΙΕΣ
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ