ΝΕΑ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Bραβείο «Καλύτερη Παρουσίαση» για την ομάδα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών με το προϊόν “PYRAMEAL” στο ECOTROPHELIA 2018

Στο πλαίσιο του Διαγωνισμού  ECOTROPHELIA 2018 που διοργάνωσε ο ΣΕΒΤ για 8η συνεχόμενη χρονιά, η ομάδα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, εκπροσωπώντας το Εργαστήριο Ποιοτικού Ελέγχου και Υγιεινής Τροφίμων και Ποτών του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, τιμήθηκε με το βραβείο «Καλύτερη Παρουσίαση» για το προϊόν “PYRAMEAL”.

Το “PYRAMEAL” είναι ένα οικολογικό, έτοιμο προς κατανάλωση γεύμα που αποτελείται από τέσσερα σνακ μειούμενου μεγέθους, σχηματίζοντας μια πυραμίδα. Κάθε επίπεδο της πυραμίδας περιλαμβάνει έναν καινοτόμο συνδυασμό συστατικών εμπνευσμένο από τα αντίστοιχα επίπεδα της  Μεσογειακής Πυραμίδας Διατροφής, δηλ. δημητριακά και φρούτα (1ο επίπεδο), λαχανικά και όσπρια (2ο επίπεδο), κρέας και γαλακτοκομικά προϊόντα (3ο επίπεδο) και γλυκά (κορυφή).

Η ομάδα αποτελούνταν από τους προπτυχιακούς φοιτητές Νικόλαο-Ιάσονα Βάλτο, Ιωάννα Γέρμανου, Δήμητρα Λιάσκου, Απόστολο Μινιάδη, Γεώργιο Παπακώστα, Μιχαέλα Παππά, Ιωάννα Τσίπρα, Αναστάσιο Χαριάτη και την υποψήφια διδάκτορα Μαρία Γκερέκου, με επιβλέποντα καθηγητή τον κ. Παναγιώτη Ν. Σκανδάμη.

Τα βραβεία του διαγωνισμού κατανεμήθηκαν ως εξής:

Το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού απονεμήθηκε στο ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΊΑΣ/ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων, για το προϊόν Chestnicks (μπισκότα χωρίς γλουτένη από βιολογικό αλεύρι κάστανου με σταγόνες σοκολάτας και προβιοτικό ινουλίνη).

Το δεύτερο βραβείο του διαγωνισμού απονεμήθηκε στο ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ/Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΚΩΝ/Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών & ΤΕΙ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΣΟΥ/Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής, για το προϊόν YOGON (smoothie γιαουρτιού εμπλουτισμένο με αντιοξειδωτικά).

Το τρίτο βραβείο απονεμήθηκε σε δύο ομάδες. Στο ΕΜΠ/Σχολή Χημικών Μηχανικών για το προϊόν GRIOCHE (αρτοσκεύασμα τύπου brioche με πλήρη υποκατάσταση σε ζωικά λιπαρά και πρωτεΐνες και μερική υποκατάσταση ζάχαρης και αλεύρου) και στο ΕΚΠΑ/Τμήμα Χημείας για το προϊόν HERBAQUA (νερό προστιθέμενης αξίας με την προσθήκη υδατικών εκχυλισμάτων βοτάνων).

Το βραβείο για το καλύτερο πλάνο μάρκετινγκ και εμπορίας απονεμήθηκε στο ΠΑΝ. ΑΙΓΑΙΟΥ/Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής και στο ΑΠΘ/Τομέας Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων για το προϊόν Bee’s Knees ( κύβοι κηρήθρας, βιολογικής πιστοποίησης με υψηλή θρεπτική αξία).

Τα προϊόντα όλων των ομάδων που πέρασαν στην τελική φάση του εθνικού διαγωνισμού, παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο της εκδήλωσης σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε όσους παραβρέθηκαν στην τελετή βράβευσης να τα γνωρίσουν από κοντά και να τα δοκιμάσουν.

ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ
ΧΟΡΗΓΙΕΣ
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ