ΝΕΑ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ενημερωτικό σεμινάριο του ΜΕΤΕΧ σε συνεργασία με τον ΟΒΙ για την προστασία των δικαιωμάτων των φυτικών ποικιλιών – 6 Νοεμβρίου 2024

Το Εθνικό δίκτυο των Γραφείων Μεταφοράς Τεχνολογίας (ΜΕΤΕΧ), σε συνεργασία με τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ), διοργανώνουν διαδικτυακό ενημερωτικό σεμινάριο με τίτλο “Προστασία των δικαιωμάτων επί φυτικών ποικιλιών”, την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2024.

Το δικαίωμα σε φυτική ποικιλία αποτελεί μέρος των δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας και παρέχει  προστασία στο δημιουργό, ανάλογη με εκείνη που έχει ο εφευρέτης-κάτοχος διπλώματος ευρεσιτεχνίας. Η Διεθνής Συνθήκη για την προστασία των φυτικών ποικιλιών, με ισχύ από το 1961 αποτέλεσε εφαλτήριο για την ίδρυση της διεθνούς Ένωσης Προστασίας Φυτικών Ποικιλιών (UPOV) και τη μετέπειτα ίδρυση του Κοινοτικού Γραφείου Φυτικών Ποικιλιών (Community Plant Variety Office – CPVO).

Η προστασία των φυτικών ποικιλιών, το διεθνές και ευρωπαϊκό σύστημα προστασίας, τα βασικά στάδια προστασίας αλλά και τα δικαιώματα των κατόχων τίτλων επί φυτικών ποικιλιών θα είναι μερικά από τα θέματα που θα παρουσιάσουν και αναλύσουν τα στελέχη του ΟΒΙ κα Αικατερίνη Μαργέλλου – Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια & Διευθύντρια Νομικής Υποστήριξης και η κα Ιωάννα Γαβρά – Δικηγόρος.

Περισσότερες πληροφορίες όπως το πρόγραμμα και ο σύνδεσμος για το σεμινάριο θα ανακοινωθούν σύντομα στην ιστοσελίδα μας.

Το Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας του Γεωπονικού “InnovinAgri” αποτελεί μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του ΜΕΤΕΧ.

ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ
espa
diaygeia
gget
ee
ΧΟΡΗΓΙΕΣ
nbg
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Μετάβαση στο περιεχόμενο