ΝΕΑ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα Seedbed Incubator του EIT Food

Το Seedbed Incubator Programme είναι μία δράση του EIT Food και περιλαμβάνει ένα εξάμηνο πρόγραμμα, κατά τη διάρκεια του οποίου γίνεται ο εντοπισμός και η δυνατότητα της εμπορικής προοπτικής για καινοτόμες τεχνολογίες στους τομείς της αγροδιατροφής.

Σε ποιους απευθύνεται

Το EIT Food Seedbed Incubator απευθύνεται σε φιλόδοξους επιχειρηματίες και ερευνητές, που επιδιώκουν να επιλύσουν τα πολύπλοκα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σύστημα τροφίμων μας και αναζητούν αν επικυρώσουν το εαν υπάρχει αγοραστική ανάγκη για την καινοτομία τους.

Οι αιτούντες θα πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

  • Να έχουν μία τεχνολογία που μπορεί να επεκταθεί (scalable), βρίσκεται σε εργαστηριακό στάδιο απόδειξης (έως TRL 4) και μπορεί να συμβάλλει στον μετασχηματισμό του συστήματος τροφίμων
  • Να είναι άτομα ή μέλη ερευνητικής ομάδας ή start up σε pre-seed στάδιο
  • Να είναι άτομα ή μέλη ομάδας με πρόθεση να ιδρύσουν εταιρεία spin-off στην ΕΕ
  • Να έχουν τη δυνατότητα να δεσμευτούν για τουλάχιστον 8 ώρες την εβδομάδα, από τον Μάιο έως τον Δεκέμβριο, για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.

Οι ομάδες που θα επιλεγούν, μεταξύ άλλων:

Θα αποκτήσουν διαρκή πρόσβαση στη μεγαλύτερη και πιο δυναμική κοινότητα καινοτομίας στον τομέα των τροφίμων στον κόσμο.

Θα συνδεθούν και θα δοκιμάσουν την καινοτομίας τους με περισσότερες από 100 κορυφαίες βιομηχανίες του κλάδου, ερευνητικούς συνεργάτες και ειδικούς στον τομέα της αγροδιατροφής, για την επικύρωση της καινοτομίας τους.

Θα λάβουν 10.000 €* σε χρηματοδοτική ενίσχυση, για ταξίδια σε εκδηλώσεις δικτύωσης σε όλη την Ευρώπη και αποκλειστικές προσκλήσεις σε εκδηλώσεις του EIT Food και συνεργατικές εκδηλώσεις (*υπόκειται σε Όρους και Προϋποθέσεις).

Θα καθορίσουν το πού υπάρχει εφικτή αγοραστική ανάγκη για την καινοτομία τους και θα αξιολογήσουν την κλίμακα του εμπορικού της δυναμικού.

Θα παρακολουθήσουν σειρά εκπαιδεύσεων για επιχειρηματίες και θα λάβουν ατομική συμβουλευτική υποστήριξη από επιχειρηματικούς εμπειρογνώμονες.

Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα, είναι στις 19 Φεβρουαρίου 2024.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ.

ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ
espa
diaygeia
gget
ee
ΧΟΡΗΓΙΕΣ
nbg
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Μετάβαση στο περιεχόμενο